over Geertje RoodbeenIk ben Geertje

Ik ben 39 jaar en woon samen met mijn partner en 2 kinderen in Sevenum (Noord-Limburg). Ik vind het fijn om samen te zijn met dierbaren zoals mijn familie en vrienden. Ik houd van gezonde voeding, het buitenleven, yoga, lezen en puurheid.

Gedreven door mijn eigen lichamelijke klachten zoals veel buikklachten en een burn-out in 2017, ben ik me gaan verdiepen in voeding en de darmen en kwam uit bij hormonen. Ik werd geïnspireerd door Vivian Reijs en kwam via haar boeken terecht bij Ralph Moorman en zijn opleiding tot trainer Hormoonfactor. Daarnaast ben ik me meer gaan verdiepen in de werking van voeding en supplementen bij de Ortho Health Foundation. 

Ik mag mezelf inmiddels Trainer Hormoonfactor en Orthomoleculair basis adviseur noemen. Naast mijn werk als marketeer in de voedingsbranche heb ik mezelf ontwikkeld om me te verrijken met inzichten om de gezondste en energiekste versie van mezelf te worden. Dat is gelukt! Ik heb veel minder buikpijn, ik voel me fitter en energieker en heb een beter humeur Ik voel me meer in balans en dat was de reden om PUUR Geertje te beginnen.

Ik gun het andere mensen ook om zich goed te voelen en daarom wil ik andere mensen graag helpen met hun leefstijl.


Waar sta ik voor

Hormooncoach Geertje RoodbeenVoeding
Ik houd van eenvoud, puurheid en een praktische toepassing. Ik ben geen keukenprinses maar houd wel van lekker en gezond eten en nieuwe dingen uit proberen. Als moeder van 2 kinderen van 7 en 5 is het ook belangrijk dat het niet alleen gezond is wat we eten, maar ook dat het laagdrempelige gerechten zijn die iedereen lekker vindt.
Daarnaast vind ik het belangrijk om 80% van de tijd bewust met mijn eten bezig te zijn en 20% van de tijd te zondigen.

Mijn favoriete maaltijden voor een dag? Een vullende havermoutpap met kaneel, zaden, noten en bessen als ontbijt. Als lunch een voedende maaltijdsoep of -salade als ik thuis ben en een glutenvrije boterham met kip, zalm of ei en avocado als ik op het werk ben. Ik eet hier dan ook altijd wat snackgroenten en noten bij. Voor de avondmaaltijd kun je mij met van alles blij maken: zoete aardappel met kip en groenten uit de oven of een volkoren spelt of glutenvrije pasta en asperges of pannenkoeken met pecannoten! Mijn favoriete drankje is groene thee en kruidenthee en als verwenmomentje een decafé cappuccino met havermelk.
Mijn guilty pleasure is chocolade!! Een lekker stuk pure chocolade 85% vind ik heel lekker 🙂

Beweging
Bewegen vind ik ontzettend belangrijk, het liefst buiten! Ik wandel graag (dan kan ik ook meteen mijn hoofd leegmaken), ik ben een goed weer fietser en skeeler in de lente en zomer graag.

Ontspanning
Ontspannen was voor mij een grote uitdaging, gewoon doorgaan op de automatische piloot was mijn natuurlijke aard. Na de burn-out heb ik hier een weg in gevonden en las ik nu ook overdag vaker een moment van ontspanning in: even een boek lezen, rustig eten, een podcast luisteren, in bad gaan of een rondje wandelen. De ochtend beginnen of de dag eindigen met yoga of een meditatie is iets wat ik erg fijn vind.

Kernwoorden die mij omschrijven zijn; oprecht, puur, zorgzaam, praktisch, liefdevol en humor.

Het langste stuk dat je moet afleggen is 50 centimeter...van je hoofd naar je hart